NANOAGULLES PER INCREMENTAR LA CAPACITAT I ROBUSTESA DE LES MEMÒRIES DIGITALS

Aplicar pressió de manera localitzada millora el control dels materials metamagnètics a la nanoescala Una nova tècnica desenvolupada per investigadors de la UAB, l’ICMAB i el Sincrotró ALBA, en col·laboració amb la UB i l’ICN2, basada en l’aplicació de pressió sobre la superfície d’un material metamagnètic mitjançant agulles nanomètriques, permet canviar les seves propietats de manera molt més senzilla i localitzada que els mètodes actuals. La recerca obre les portes a un control més acurat i precís dels materials magnètics i permet millorar l’arquitectura i la capacitat de les memòries digitals magnètiques.

Llegir més...

PRÀCTIQUES UNIVERSITÀRIES A ALBA PEL CURS 2020-2021

Fins el 21 de juny, els estudiants universitaris interessats en realitzar pràctiques acadèmiques externes al Sincrotró ALBA poden sol·licitar una plaça per cobrir una de les 14 posicions disponibles.

Llegir més...

CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES PER A L'ACCÉS INDUSTRIAL (PIMEs)

Encara queden 2 mesos per poder enviar les propostes a la quinta convocatòria CALIPSOplus per a PIMEs. Fins el 29 de juliol de 2020, les petites i mitjanes empreses poden sol·licitar temps de llum en diferents fonts europees de llum de sincrotró gràcies al projecte CALIPSOplus.

Llegir més...

UN NOU MÈTODE PER VISUALITZAR CÈL·ULES DE FORMA NO INVASIVA REVELA L’ESTRUCTURA DE GOTES LIPÍDIQUES

Un equip de recerca dirigit per l’Institut Nacional d’Investigació per a l’Agricultura, l’Alimentació i el Medi Ambient de França (INRAE) ha desenvolupat un nou mètode de visualització cel·lular multimodal que combina diferents tècniques de microscòpia del Sincrotró ALBA i del sincrotró francès SOLEIL. Aquest mètode s’ha usat per obtenir informació complementària sobre la composició i l’estructura de les gotes lipídiques de cèl·lules de llevat. El seu avantatge principal és que no fa servir marcadors químics ni agents de fixació, que poden danyar les cèl·lules.

Llegir més...

LEAPS EN LLUITA CONTRA LA COVID-19

Les infraestructures científiques que integren LEAPS (la Lliga Europea de Fonts de Fotons basades en Acceleradors) uneixen forces enfront la pandèmia del coronavirus posant les seves instal·lacions a disposició de tota la comunitat científica. Moltes d’elles han obert convocatòries amb accés ràpid per obtenir temps de feix de llum dedicat a la investigació sobre el virus SARS-CoV-2, amb l’objectiu de minimitzar el temps des que es presenta la proposta d’experiment fins a la seva realització.

Llegir més...