LA INNOVACIÓ, DEL LABORATORI A L'EMPRESA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / LA INNOVACIÓ, DEL LABORATORI A L'EMPRESA
L'ICN2, l'ICMAB-CSIC i el Sincrotró ALBA organitzen els dies 24 i 25 d'octubre de 2019 unes jornades dedicades a la innovació i la transferència de tecnologia entre centres de recerca i empreses. L'esdeveniment forma part del projecte TNSI, finançat amb fons europeus de desenvolupament regional (FEDER) a través del programa Interreg-POCTEFA.

Cerdanyola del Vallès, 16 d'octubre de 2019. Desenvolupar productes i serveis més competitius i satisfactoris passa per promoure la innovació en diversos sectors empresarials. Els centres i grans infraestructures de recerca tenen un gran potencial per oferir solucions innovadores. Tot i això, a dia d'avui la transferència de tecnologia segueix sent un gran desafiament.

Amb l'objectiu de promoure noves oportunitats i construir ponts entre ciència i indústria, el projecte "Node Trans-Pirinenc per a la Instrumentació Científica" (TNSI) organitza unes jornades de dos dies al Sincrotró ALBA. El 24 d'octubre de 2019, diversos experts presentaran les tendències i recursos actuals per promoure la transferència de tecnologia del laboratori a la indústria. Ramon Perisé, xef de recerca i desenvolupament del restaurant Mugaritz, reconegut amb 2 estrelles Michelin des de 2006, explicarà com han introduït la tecnologia en la gastronomia. Xavier Ferràs, professor d'ESADE, aprofundirà com els clústers d'innovació poden conduir a ella. Durant el 25 d'octubre de 2019, les empreses especialitzades en tecnologies avançades, com les pròpies dels centres de recerca o instal·lacions com el Sincrotró, presentaran casos d'èxit.

"L'objectiu és trobar noves vies de col·laboració entre els participants, però també inspirar-los per integrar noves estratègies per a la innovació", diu Francisco López, coordinador del projecte.

El projecte TNSI, finançat amb 1,2 milions d'euros, vol reunir a pimes i centres de recerca de les regions frontereres d'Espanya i França per promoure la cooperació en R+D+i i la transferència de tecnologia. Per fer-ho, junts desenvolupen investigació i formen investigadors i empreses per a una transferència de tecnologia efectiva. El projecte està coordinat per BIHURCRYSTAL i els seus membres són: l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), el Sincrotró ALBA, l'Institut de Ciències de Materials de l'Aragó (ICMA-CSIC), la Universitat de Saragossa (UNIZAR), l'empresa GraPhene NanoTech (GPNT), el Centre de Física de Materials (CFM-CSIC), CEMES (CNRS) i l'empresa ISP-SYSTEM.

Més informació: http://i2workshop.icn2.cat/

IM_POCTEFAWorkshopIM

arxivat sota: , ,