EXPLORANT COL·LABORACIONS ENTRE INSTAL·LACIONS ICTS

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EXPLORANT COL·LABORACIONS ENTRE INSTAL·LACIONS ICTS
Els membres del Comitè de Coordinació de NANBIOSIS han visitat el Sincrotró ALBA per intercanviar línies de recerca comunes, punts de vista sobre la seva complementarietat i discutir les possibilitats de col·laboració de les instal·lacions, ambdues reconegudes com Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) pel Govern espanyol.

Cerdanyola del Vallès, 20 de novembre de 2018. El Sincrotró ALBA consisteix en un complex d'acceleradors d'electrons en els quals els electrons es veuen obligats a girar a una velocitat d'1 milió de voltes per segon. Quan giren, s'emet llum de sincrotró, el que permet visualitzar l'estructura atòmica i  molecular de la matèria i estudiar les seves propietats per obtenir informació que no es pot aconseguir d'una altra manera. ALBA ofereix llum de sincrotró a usuaris externs, tant de l'acadèmia com de la indústria, per a realitzar estudis en una àmplia varietat de sectors d'investigació. Proporciona serveis a 1800 investigadors anualment que realitzen més de 500 experiments. Actualment, l'ALBA té vuit línies de llum operatives d'última generació, quatre més en construcció i té capacitat per a més de vint línies de llum. Cinc d'aquestes línies de llum es centren en aplicacions biomèdiques. És en aquestes línies de llum on els serveis de Sincrotró ALBA són complementaris als de NANBIOSIS, especialment en el camp de la caracterització estructural / bioquímica.

NANBIOSIS és una infraestructura distribuïda per a la investigació biomèdica amb equips d'outsourcing i experiència excel·lent per dissenyar i produir biomaterials, nanomaterials i els seus nanoconjugados, així com la seva caracterització des d'un punt de vista físic-químic, funcional, toxicològic i biològic (validació preclínica), enfocat a aplicacions biomèdiques com ara: IVDs, dispositius mèdics, biosensors, medicina regenerativa, sistemes d'administració de fàrmacs, agents terapèutics o agents de contrast per MRI. NANBIOSIS proporciona més de 700 accessos per any i servei a 100 empreses.

A causa d'aquesta complementarietat, ambdues instal·lacions ICTS han explorat les possibilitats de col·laboració i han discutit una llista d'iniciatives. El punt de partida serà posar en comú els diferents serveis que ambdues institucions ofereixen per satisfer les necessitats més complexes dels seus usuaris i augmentar l'abast de les solucions biomèdiques per al sector de la salut. Aquesta nova col·laboració va començar amb una presentació de l'ALBA i la seva complementarietat amb NANBIOSIS en la Conferència anual de CIBER-BBN que va tenir lloc de l'11 al 13 de novembre a Valladolid.

Per a més informació:

IM_NanbiosisvisitsALBA  IM_Nanbiosis_ALBA

A l'esquerra, fotografia durant la visita del grup Nanbiosis a l'experimental hall del Sincrotró ALBA. 

arxivat sota: , ,