EXPERTS EN QUÍMICA COSMÈTICA VISITEN EL SINCROTRÓ ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EXPERTS EN QUÍMICA COSMÈTICA VISITEN EL SINCROTRÓ ALBA
El passat 4 de juliol la Societat Espanyola de Químics Cosmètics (SEQC) va organitzar una visita per a socis a les instal·lacions del Sincrotró ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 12 de juliol de 2019. El passat 4 de juliol la SEQC va organitzar una visita per als seus socis a les instal·lacions del Sincrotró ALBA. La Societat Espanyola de Químics Cosmètics (SEQC) és una associació professional sense ànim de lucre, que agrupa més de 1000 persones amb una formació científica principalment i que desenvolupen la seva activitat en el sector de la cosmètica i la perfumeria.

Durant la primera part de la visita, es va realitzar una presentació en la qual es van detallar les aplicacions i possibilitats que ofereix la llum de sincrotró al sector cosmètic. Alguns dels estudis que es poden realitzar a ALBA en aquest camp són:

  • Estudis estructurals de la pell: detecció de canvis estructurals de la pell quan es fa malbé a causa d'una malaltia, per exemple o com es pot reparar estructuralment la pell quan s'aplica un producte cosmètic.
  • Estudis de penetració d'un compost a la pell, així com els efectes bioquímics que el compost produeix sobre la pell.
  • Caracterització estructural del producte cosmètic final.

El Sincrotró ALBA està a disposició del sector acadèmic i industrial per a realitzar investigacions més enllà de les tècniques convencionals. Els seus membres van explicar als assistents les diferents vies d'accés al Sincrotró ALBA.

Després de la presentació, els socis van poder realitzar un visita guiada dins del recinte experimental que els va permetre veure en acció els diferents laboratoris que el componen i explorar els equips de la instal·lació. La visita, que va durar aproximadament una hora i 30 minuts, va finalitzar amb un esmorzar als jardins del recinte.

IM_FCC_SEQC_Visita  IM_FCC_SEQC_Visita_2

 

arxivat sota: , ,