ALBA I PLATEA ORGANITZEN UN ESDEVENIMENT DEDICAT A LA CARACTERITZACIÓ DE L'ACER MITJANÇANT TECNOLOGIES DISRUPTIVES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA I PLATEA ORGANITZEN UN ESDEVENIMENT DEDICAT A LA CARACTERITZACIÓ DE L'ACER MITJANÇANT TECNOLOGIES DISRUPTIVES
Més de 40 persones pertanyents a empreses líders dels sectors de l'acer i l'automoció van assistir el passat 27 de setembre a l'esdeveniment promogut per ALBA i PLATEA, la plataforma tecnològica espanyola de l'acer.

Cerdanyola del Vallès (Barcelona), 5 d'octubre de 2022. "Tecnologies disruptives i la seva aplicació al sector de l'acer" va ser el nom de l'esdeveniment organitzat per ALBA i PLATEA, on van assistir més de 40 persones pertanyents a empreses líders del sector de l'acer i l'automoció com ArcelorMittal, Acerinox, CELSA o SEAT. L'esdeveniment també va comptar amb la participació de centres de recerca com Eurecat, Tecnalia i CNIM-CSIC, i agents finançadors com l'Agència Estatal de Recerca i el CDTI.

L'esdeveniment va començar amb les paraules de benvinguda de Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA, i de Susana Peregrina, coordinadora general de la plataforma PLATEA, i a continuació es van donar una sèrie de xerrades entre les quals van destacar la de Klaus Attenkofer, director científic d'ALBA, dedicada a l'acer verd i l'economia circular i una altra de Núria Cuadrado (Eurecat) que va mostrar alguns dels resultats obtinguts en la línia de llum del MSPD sobre l'estudi de la resistència dels acers, i la caracterització de les esquerdes generades quan els acers estan sotmesos a tensió.

L'ambient de l'esdeveniment va ser molt animat i les xerrades van despertar l'interès de molts participants que van fer diverses preguntes als ponents, tenint lloc un interessant debat sobre la caracterització i millora de la fabricació additiva de l'acer. Després de les xerrades, es va fer un còctel networking seguit d'una visita guiada a les instal·lacions d'ALBA i a determinades línies de llum. Els assistents van destacar l'interès de conèixer en profunditat les oportunitats d'ALBA per al seu sector, aplanant el camí perquè ALBA estableixi fructíferes col·laboracions amb la indústria de l'acer.

IM_Platea_IndustrialEvent_1  IM_Platea_IndustrialEvent_2

A l'esquerra, Susana Peregrina i Caterina Biscari obrint la sessió. A la dreta, un moment de la xerrada de Klaus Attenkofer.


IM_Platea_IndustrialEvent_3  IM_Platea_IndustrialEvent_4

A l'esquerra, Susana Peregrina (Platea), M. Carmen Vicente (Agència Estatal de Recerca), Daniel Casellas (Eurecat) i Caterina Biscari (ALBA) tancant la sessió a l'auditori. A la dreta, un dels grups visitant les instal·lacions d'ALBA.
arxivat sota: , ,