ALBA EN 360°: VISITA EL SINCROTRÓ DES DE CASA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA EN 360°: VISITA EL SINCROTRÓ DES DE CASA
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Llum, el Sincrotró ALBA presenta un nou vídeo amb tecnologia 360° que permet al públic realitzar una visita immersiva a les instal·lacions d’aquesta font de llum de sincrotró. Usant ulleres 3D o movent el cursor, pots seguir les explicacions dels nostres guies i veure els detalls com si fossis físicament a ALBA. Aquest projecte s'ha desenvolupat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

Cerdanyola del Vallès, 16 de maig 2022   Cada 16 de maig, des de l’any 2015, se celebra el Dia Internacional de la Llum, una iniciativa global per promoure el paper crucial que la ciència de la llum i les tecnologies de la llum representen en el món actual i en les nostres vides.

ALBA, l’única font de llum de sincrotró a Espanya, ofereix la seva llum per avançar en moltes àrees científiques. Així, coincidint amb dita celebració, el Sincrotró ALBA presenta un nou vídeo amb tecnologia 360° que permet al públic realitzar una visita a les instal·lacions.

Lucía Aballe, de la divisió d’experiments, i Ubaldo Iriso, de la divisió d’acceleradors, ens guien durant el recorregut desgranant el funcionament d’ALBA.

Un dels aspectes més destacables de la visita és que, pel fet d’estar gravat en 360º, si es mira amb ulleres 3D o girant el cursor sobre el vídeo, es poden conèixer tots els detalls del lloc al gust del consumidor, incloent l’interior del túnel de l’accelerador o d’una línia de llum.

IM-IDL2022

Per trobar més informació sobre els actes commemoratius del Dia Internacional de la Llum 2022 es poden consultar les pàgines web corresponents:


Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia. El Sincrotró ALBA forma part de la xarxa d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha rebut suport a través del projecte FCT-20-15798.

IM-FECYT


arxivat sota: ,