INVESTIGADORS DE L'ITQ DILUCIDEN L'ESTRUCTURA D'UNA NOVA ZEOLITA MICROPOROSA

ITQ-52 és una nova zeolita que podria trobar aplicacions industrials en catàlisi, absorció i separació de gasos, encapsulació i alliberament controlat de molècules, entre d'altres. Pot ser molt útil per a obtenir petroli d'alta qualitat. L'estructura de la ITQ-52 ha estat resolta fent servir dades de difracció de raigs X de sincrotró d'alta resolució recollides a la línia de llum 04-MSPD. Aquesta recerca ha estat publicada al Journal of the American Chemical Society.

Llegir més...

DESCOBREIXEN UN MECANISME MOLECULAR QUE CONTROLA EL CREIXEMENT I DESENVOLUPAMENT DE LES PLANTES

Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB), l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC) i la Universitat de Wageningen (Països Baixos) han descobert com les hormones auxines activen els gens de desenvolupament de les plantes. Part de les mesures d'aquest estudi – publicat a la revista científica Cell- van ser obtinguts a la línia de llum XALOC.

Llegir més...

PRIMERA PUBLICACIÓ AMB DADES RECOLLIDES A CLAESS

Un article d'un grup d'investigadors de Finlàndia, República Txeca, Alemanya i Rússia -liderats per Martina Stekrova- ha estat publicat a la revista científica "Applied Catalysis A: General". Part de les dades d'aquesta investigació han estat obtingudes a la línia de llum CLAESS del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

UN PAS MES EN EL CONEIXEMENT DE LES NANOESTRUCTURES MAGNETIQUES DE COBALT

Una col·laboració internacional entre investigadors de la Nanjing University (Xina), el Max Planck Institute for Chemical Physics of Solids (Alemanya) i el Sincrotró ALBA ha descobert nous aspectes dels mecanismes magnètics microscòpics que es desenvolupen a les nanoestructures de cobalt. Els resultats d'aquesta recerca contribueixen a entendre millor l'anomenat sistema "exchange bias" utilitzat als dispositius magnètics d'emmagatzematge de dades. Aquest sistema permet construir discs durs més petits i amb major densitat de la informació.

Llegir més...

PRIMERA RESOLUCIÓ ATÒMICA D'ESTRUCTURES DE PROTEÏNES A L'ALBA

Els professors Julio Bacarizo i Ana Cámara-Artigas, de la Universidad de Almería, han resolt a nivell atòmic estructures de la proteïna Thr98Asp del domini SH3 de la quinasa c-Src unit al pèptid d’alta afinitat APP12. Es tracta de la primera resolució atòmica realizada al Sincrotró ALBA. La informació obtinguda en la línia de llum XALOC podria tenir implicacions en malalties com el càncer, la SIDA o l'osteoporosi.

Llegir més...