DETERMINEN EL MOMENT MAGNÈTIC DE LA SUPERFÍCIE DE LA MAGNETITA

Utilitzant el microscopi de fotoelectrons de la línia de llum CIRCE, investigadors de l'Institut de Química-Física "Rocasolano" (CSIC) i del Sincrotró ALBA han demostrat que el moment magnètic dels àtoms que es troben a la superfície de la magnetita no es correspon amb el que tenen els àtoms a l'interior d'aquest material. Els resultats s'han publicat recentment a Physical Review B.

Llegir més...

ALBA, EL CSIC I ALIBAVA DESENVOLUPEN UN DETECTOR DE RAIGS X

Un equip d'investigadors i enginyers del Sincrotró ALBA ha treballat amb l'empresa Alibava Systems i membres de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC) per desenvolupar un detector de radiació que permet mesurar de manera precisa la intensitat del feix de llum de sincrotró quan s'està realitzant un experiment. Aquest fet afavoreix que l'experiment es desenvolupi correctament i assegura la qualitat de les dades extretes de la mostra, alhora que redueix el temps de l'experiment.

Llegir més...

FEIX 100% DISPONIBLE EN MODE TOP-UP DURANT LA DARRERA SETMANA

El Sincrotró ALBA ha funcionat de manera contínua durant tota la darrera setmana. Aquesta és la primera setmana completa en què el feix ha estat disponible al 100% des que ALBA va canviar el seu mode d'operació a top-up (recàrrega contínua).

Llegir més...

INVESTIGUEN COM DISSENYAR CATALITZADORS A MIDA I MÉS EFICIENTS

Un equip liderat per la UPC ha descobert que els àtoms reaccionen de manera diferent en funció de les característiques del catalitzador que es faci servir. Una part de l'estudi, que es publica avui a Science, s'ha dut a terme a l'estació NAPP de la línia de llum CIRCE del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

NOVES DESCOBERTES SOBRE LES PROPIETATS ESTRUCTURALS I VIBRACIONALS DE LA CALCOPIRITA DEFECTUOSA CdAl2S4

Les propietats estructurals i vibratòries del CdAl2S4, sota altes pressions i a temperatura ambient, s’han investigat en un estudi experimental i teòric. Els resultats revelen una nova fase del CdAl2S4 en estructura espinela després d’estar sotmès a condicions d’alta pressió. Aquest fet pot tenir implicacions directes en camps com la geofísica o altres aplicacions tecnològiques.

Llegir més...