El Sincrotró ALBA gestiona els següents projectes cofinançats amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER):

Disseny i construcció de la línia de llum de fase III XAIRA

XAIRA és una línia de llum de microfocus per a cristal·lografia de macromolècules que contribuirà a la millor comprensió de sistemes biològics complexes, amb aplicacions industrials i acadèmiques. 

Està previst que la línia de llum estigui disponible per realitzar els primers experiments a finals de 2022.   

Més informació i detalls tècnics

Notícia relacionada


Millora de les infraestructures de fase I (línia de llum NCD i Propulsor)

Aquest projecte inclou l'adquisició d'un nou detector per a la línia de llum NCD, dedicada a la difracció no cristal·lina, i l'optimització de la fiabilitat del propulsor (booster), que milloraran el rendiment de la instal·lació.

Aquest projecte estarà llest al desembre de 2019.

Notícia relacionada

 

Disseny i construcció de la línia de llum de fase III Notos

Notos oferirà tècniques de difracció i absorció de raigs X, alhora que serà una eina addicional per desenvolupament i proves d'instrumentació. El projecte inclou el disseny òptic, l'adquisició del front-end, components òptics i mecànics, l'estació experimental, sistemes de control i computació, blindatge de radioprotecció i cabina de control.

Es preveu que la línia de llum estigui a punt per a 2020.

Més informació i detalls tècnics

 

Actualització de la infraestructura de gestió de dades

Aquest projecte té com a objectiu actualitzar la infraestructura de gestió de dades d'ALBA, inclòs l'emmagatzematge i la transmissió de dades per fer front a les noves demandes d'emmagatzematge i gestió de dades per línies de llum actuals i noves.

El projecte finalitzarà a finals de 2021.

 

Construcció de dos prototips del sistema de radiofreqüència

L'objectiu d'aquest projecte és construir dos prototips per millorar els sistemes de radiofreqüència dels acceleradors de l'ALBA. Un d'ells és una cavitat de 3r harmònic (cavitat de radiofreqüència ressonant que permet validar la seva operació a 1.5 GHz) i l'altre és un sistema amplificador de potència que funciona a la mateixa freqüència. Tots dos dispositius es desenvoluparan en col·laboració amb la indústria, promovent la innovació i la transferència de tecnologia. Els principals resultats d'aquesta nova tecnologia seran una millor estabilitat i vida mitjana del feix d'electrons, obtenint una operació més eficient.

El projecte acaba a finals de 2020.