BIOMASSA PER NETEJAR AIGÜES CONTAMINADES

Un equip d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona treballa per desenvolupar mètodes basats en la reutilització de residus vegetals per eliminar metalls tòxics de les aigües residuals. Han realitzat un experiment al Sincrotró ALBA per entendre com la biomassa de pi captura metalls pesants presents a l’aigua contaminada.

Llegir més...

LA LLUM DE SINCROTRÓ REVELA ELS SECRETS DE LA HIDRATACIÓ DEL CIMENT

Un equip internacional d'investigadors ha estudiat el procés d'hidratació de l'alita, el component principal del ciment Portland. Utilitzant diverses tècniques d'anàlisi, han pogut comprendre aspectes clau del procés d'hidratació, fins ara desconeguts. Els resultats, publicats avui a la revista científica Scientific Reports, són d'interès a nivell industrial ja que permetran optimitzar les prestacions dels morters i formigons.

Llegir més...

PRIMER DIA INTERNACIONAL DE LA LLUM

Avui celebrem el Dia Internacional de la Llum, iniciativa global que pretén incrementar el coneixement que la societat té del paper crucial que la ciència i les tecnologies de la llum representen en el món actual.

Llegir més...

GRAN ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A L'ALBA OPEN DAY

La jornada de portes obertes del Sincrotró ALBA, celebrada el passat dissabte 5 de maig, va aplegar 2.321 persones que van poder conèixer com funciona i per a què serveix aquesta infraestructura científica singular.

Llegir més...

CONVOCATÒRIA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES PER A ESTUDIANTS UNIVERSITARIS

Fins el 31 de maig, els estudiants universitaris interessats en realitzar pràctiques acadèmiques externes al Sincrotró ALBA poden sol·licitar una plaça.

Llegir més...