EL SINCROTRÓ ALBA CONVIDA A LA CIÈNCIA ALS ALUMNES DE PRIMÀRIA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL SINCROTRÓ ALBA CONVIDA A LA CIÈNCIA ALS ALUMNES DE PRIMÀRIA
Avui s'obren les inscripcions de la Missió ALBA, projecte educatiu que veurà la llum el proper curs, en què podran participar un màxim de 250 classes de 5è i 6è de Primària de tota Espanya.

Cerdanyola del Vallès, 28 de juny de 2018. Una missió, quatre etapes: matèria, força, energia i llum. L'ALBA busca nens i nenes que s'atreveixin amb la ciència del Sincrotró! Des d'avui, els seus professors ja poden inscriure les seves classes a missioalba.cat. El projecte educatiu es llança per primera vegada el curs escolar 2018-2019 i podran participar, de forma totalment gratuïta, fins a 5.000 alumnes. Els continguts de la Missió ALBA responen a les exigències del currículum oficial per aquesta etapa educativa, incloent una guia didàctica adaptada per a cada comunitat autònoma.  

Missioalba.cat allotja quatre laboratoris virtuals. Sota el lema de fer visible l'invisible, en cada etapa el personal científic i enginyer del Sincrotró planteja un repte als equips participants, una incògnita científica que la classe investigarà experimentant a l'aula. Seguint les instruccions de l'equip del Sincrotró, els alumnes hauran de trobar la resposta científica al repte i, si encerten, podran passar a la següent etapa fins arribar a la meta final de la Missió ALBA.                                                                                        

IM-MisiónALBA3 IM-MisiónALBA2

Equips de tota Espanya estaran intentant resoldre la missió al mateix temps, i al final, com tota missió, tindrà la seva recompensa. Videoconferències amb el personal científic que els ha animat a experimentar o material promocional de la Missió seran alguns dels premis que se sortejaran entre els equips que hagin aconseguit superar cada etapa. 

Els objectius fonamentals del projecte són fomentar vocacions científiques transmetent una visió propera, positiva i motivadora de la ciència i de les professions STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), oferir als docents recursos per treballar la ciència per projectes i de manera experiencial i donar a conèixer entre la comunitat educativa la tasca científica del Sincrotró ALBA. El Sincrotró ofereix una eina perfecta per cobrir els contingut del currículum científic de primària d'una manera pràctica i vivencial.

Impulsat pel Sincrotró ALBA, la Missió ALBA compta amb el suport de l'Obra Social "La Caixa" i ha estat produït en col·laboració amb la cooperativa Eduxarxa.

 

 

arxivat sota: ,